hirdetés

Jó hírt kapott karácsonyra Hien.  A Blikk információi szerint a másodfokú bíróságon nem súlyosbíthatják édesanyjának és féltestvérének áprilisban hozott, elsőfokú ítéletét – az ügyészség ugyanis nem fellebbezett.

 

hienMint ismert, első fokon az édesanyját egy év, féltestvérét két év hat hónap, szökésben lévő édesapját pedig öt év börtönbüntetésre ítélte a bíróság bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt. Mint kiderült, az ügyészi fellebbezés adminisztratív okokból maradt el.

A fellebbezés az ügyész által fenntartott 3 napos perorvoslati határidőn túl érkezett meg a bíróságra, így a másodfokú eljárásban az nem vehető figyelembe – közölte Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Hien első fokon elítélt rokonait így akár fel is menthetik, legalábbis ebben bízik az édesanya és a féltestvér jogi képviselője, dr. Tran Dániel.

Ugyan a másodfokú bíróságnak lehetősége van arra, hogy helybenhagyja vagy enyhítse az elsőfokú ítéletet, mi a felmentésben bízunk, ezért fellebbeztünk. Ügyfeleim továbbra sem tartják magukat bűnösnek – jelentette ki az ügyvéd.