hirdetés

Szavakat megjelenítő vízesés, tematikus séták, közös hajóépítés, táborozás a Népszigeten, utcaszínház és koncertek , ez a június 16–19. tartó kulturális fesztivál célja, a Dunára irányítani a figyelmet. A folyó helyszíne és egyben témája is a Dunapest fesztiválnak.

duna

Kempingezhetünk a Népszigeten, építhetünk saját csónakot, és a vízcseppekből szavakat formáló installáció előtt is bámészkodhatunk, de a Kopaszin meghallgathatjuk Beck Zolit is egy szál gitárral. A lényeg, hogy a 4 nap alatt mindezt a Duna-parton tehetjük meg. Egy hiánypótló és új fesztivál szerveződött idén nyárra, ez pedig a Dunapest. A Duna a fővárosiak mindennapjaihoz tartozik, és szerencsések vagyunk, hogy olyan városban élünk, amelyet egy ilyen méretű és szépségű folyó szel ketté. Sokszor felmerülő probléma, hogy ezt jobban kéne (ki)használnunk. Most a Duna és a kultúra ötvözésére és népszerűsítésére létrejött a Dunapest, a Dunát a középpontba helyező fesztivál.

A dunai helyszíneken többségében ingyenes zenei, színházi, filmes, képzőművészeti, irodalmi, urbanisztikai, közösségi, családi és sportprogramokat szerveznek Budapest Főváros Önkormányzatával közösen. A fesztivál megálmodóinak célja, hogy a Duna kulturális, funkcionális és közösségi szerepének középpontba állításával művészeti és urbanisztikai témában hozzanak létre programokat. A kortárs művészeti és urbanisztikai fesztivál eseményeit június 16–19. között látogathatjuk majd. A programok többsége ingyenes, és mindegyik kapcsolódik valamilyen formában a Dunához, akár a témát, akár a helyszínt tekintve. A négynapos eseménynek kilenc úszó- és vízparti helyszínén összesen hatvan művészeti és urbanisztikai programot szerveznek.

(welove)