hirdetés

Újraindítja a Czech Airlines a Prága és a Hévíz-Balaton Airport között közlekedő közvetlen járatát, áprilistól október végéig hetente repülnek a gépek – közölte a sármelléki repteret működtető Hévíz önkormányzat.

czechairlines-hevizPrága és Sármellék között 80 perc alatt teszi meg az utat a szombatonként közlekedő járat, amelyre péntektől már foglalhatók jegyek. A cseh főváros és a nyugat-balatoni repülőtér között a 2014-es nyári szezonban repült hasonló gyakorisággal a CSA.

Hévízre a cseh vendégeket elsősorban a termálvízre épülő spa- és wellness-szolgáltatások, valamint a térségben található aktív programok vonzzák. Számuk az elmúlt években nőtt, 2016-ban a cseh vendégek több mint a 42 ezer vendégéjszakát töltöttek el itt, ami 54 százalékos növekedés 2015-höz képest.

Nyugat-Magyarország és a Balaton régió nemzetközi repülőterének 100 kilométeres vonzáskörzetében 100 ezer vendégágy található.

Az új repülőjárat fontos szerepet tölthet be a kiutazó forgalom erősítésében is, hiszen Prága a magyar turisták kedvelt célpontja. A település vezetése tökéletesen és profi módon lendíti egyre feljebb a várost és a turizmust,a mi példaértékű lehet más városoknak is.