hirdetés

A polikarbonátok gyakorlatilag törhetetlen műanyagok, amelyek átlátszó és átlátszatlan lapokban kaphatók. Többféle polikarbonát létezik, melyekhez remek kiegészítő elemként szolgálnak a profilok, és jelentősen megkönnyítik a munkavégzést.

 

Rövid ismertető a polikarbonátokról

A polikarbonát előnyök széles skálájával büszkélkedhet, így népszerű műanyagnak számít. Rendkívül strapabíró, miközben kivételesen könnyű, így a szakemberek előszeretettel dolgoznak vele. Valójában egy polikarbonát lemez 250-szer erősebb, mint egy üvegtábla, eközben pedig rendkívül törésálló is. Ennek eredményeként a polikarbonátot gyakran használják tartós, hosszú élettartamú fogyasztási cikkek készítésére.

Böngészd végig a Káplár fatelep kiváló polikarbonát-profiljait, és élvezd ennek a különleges anyagnak számos nagyszerű előnyét!

A polikarbonátok kiemelkedő tulajdonságai

A polikarbonát kivételesen tiszta, ezért összetéveszthető az üveggel. Kiváló hőszigetelő képességük miatt gyakran használják üvegházakban vagy energiahatékony épületekben. Tartós és könnyű műanyagként a polikarbonát egyszerűen felszerelhető, különösen keret vagy tartószerkezet segítségével. Emellett sokféle formára alakítható, beleértve a lemezeket, paneleket, rudakat és csöveket.

Szabványos famegmunkáló eszközökkel, például körfűrésszel vagy szúrófűrésszel vágható, így felhasználása sem okoz különösebb nehézséget. Hőre lágyuló műanyagként a polikarbonát könnyen újrahasznosítható, ha a műanyagot addig hevítjük, amíg folyékony lesz, majd új formára öntjük.

Népszerű polikarbonát-profilok

Az U-alakú polikarbonát-profilt úgy tervezték, hogy körülzárja a panelek végeit, és megvédje azokat a mechanikai sérülésektől, törmeléktől és nedvességtől.

Az olyan tulajdonságoknak köszönhetően, mint a nagy szilárdság, a hermetikusan zárt, nedvességálló és költséghatékony U-alakú polikarbonát széles körben használatos az ipari, városi, kereskedelmi és mezőgazdasági építkezésekben. Jó UV-állósággal rendelkezik. Ezenkívül az anyag könnyű és rugalmas, ennek köszönhetően könnyen felszerelhető.

A H-alakú polikarbonát-profil egyszerű és megfizethető megoldás a nem feltűnő és megbízható összekötő polikarbonát-lemezekhez. A rugalmasság lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű csatlakozást biztosítson különféle konstrukciókban. Jól illeszkedik nagy dőlésszögű tetőkhöz, nyeregtetőkhöz és boltíves szerkezetekhez.

A HCP profil az a levehető alkatrész, amely a panelek hosszirányú összekötésére és a kerettartókhoz önmetszéssel történő rögzítésére szolgál. A HCP alap az alkatrész alsó része, a burkolat pedig a felső része. Nagyon kényelmes, a beállítási folyamat pedig rendkívül egyszerű az osztott profil formája, könnyű súlya és rugalmassága miatt. Alkalmas olyan szerkezetekhez, amelyeknek bent kell tartaniuk a meleget, például téli üvegházakhoz.

Látogass el a Káplár fatelep weboldalára, és szerezz be széleskörűen felhasználható polikarbonátokat!