hirdetés

Elindult Budapesten a Mikulás trolija. Az ajándékokat rejtő cipősdobozokat a karácsonyi díszítésű trolibuszon és a BKK ügyfélpontjain is le lehet adni.

 

Idén is gyűjti az ajándékokat a budapesti Mikulástroli; a Solaris-Skoda trolibusz december 18-ig gyűjt ajándékokat a rászorulóknak a 72M, 75, 76, 77, 80 és 83M vonalon közlekedve.

A főpolgármester a trolibusz indításakor a Városháza parkban, a Cipősdobozvár mellett arról beszélt, hogy ez az advent más, mint amit megszoktunk.

„Kicsit kevesebb fény, de több szolidaritás, ami meghatározza a működésünket.” Karácsony Gergely azt kérte, hogy aki teheti, járuljon hozzá ahhoz, hogy ne csak az ő ünnepe, hanem a rászoruló családok ünnepe is szép lehessen Budapesten és Magyarország más pontjain is. Hozzátette: a trolibuszon és a gyűjtőpontokon – a Budapesti Közlekedési Központ ügyfélpontjain – várják a budapestiek cipősdobozba csomagolt ajándékait, amelyeket a Baptista Szeretetszolgálat juttat el a rászorulóknak.

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetője elmondta, tavaly, a koronavírus utáni kilábalás idején adventkor 63 ezer cipősdobozt adtak össze a budapestiek. Hozzátette: akkor nem tudták, hogy idén még nehezebb év következik, és a cipősdobozok kiosztásánál a Magyarországon, akár Budapesten tartózkodó ukrán menekült gyerekekre is gondolniuk kell.

Elmondta azt is, a szeretetszolgálathoz érkező segítségkérésekből érzékelik, hogy sokan nehezebb helyzetben vannak most, mint tavaly karácsonykor, ezért azt kérte, aki tavaly egy cipősdobozt hozott, az „idén hozzon másfelet”.

A trolibusz január első hetének végéig közlekedik, december 18-ig pedig a Mikulással is találkozhatnak az utasok.