hirdetés

A CEU melletti szimpátia tüntetés holnap a Várkert Bazár elött lesz, mert több tízezer embert várnak a szervezők. A tüntetéshez Gryllus Dorka színésznő is csatlakozott és nagyon sajnálná, ha bezárnák a Közép-európai Egyetemet, ezért vasárnap 17:00-kor ő is ott lesz.

gryllus dorkaEddig már csaknem 40 ezren jelezték részvételi szándékukat, a szervezők így szombaton új helyszínt jelöltek meg: nem az eredetileg tervezett Clark Ádám téren, hanem a Várkert Bazár előtt gyülekeznek vasárnap délután öt órától.

A szervezők arra kérik a demonstrációra érkezőket, hogy az Erzsébet híd felől közelítsék meg a helyszínt, ne a Lánchíd felől, mert arra lesz a vonulás a Kossuth tér felé.

Az országgyűlés kedden fogadta el azt a törvénymódosítást, amely előírja a külföldi egyetemeknek azt, hogy a további működéshez az anyaországban campussal kell rendelkezniük, valamint államközi szerződés is szükséges a működésükről. A kormány szerint csak fair, egyenlő feltételeket akarnak a felsőoktatásban, az ellenzők szerint azonban a Soros György alapította Közép-európai Egyetem (CEU) ellen megy az egész.