hirdetés

A régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye minden év szeptemberében várja az érdeklődőket Hajdúszoboszlón. Ezuttal is lesz Birka- és slambucfőző fesztivál szeptember 2-án.

birka es slambuc2Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik a helyi Kovács Máté Művelődési Központ munkatársai, hogy a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal. A rendezvény célja továbbá, hogy a magyar konyha e fontos területének értékeit megőrizzék, valamint megismertessék a városba érkező bel- és külföldi vendégek számára.
Ez az alkalom nem hasonlítható más főzőversenyhez. Nem is verseny, inkább egy baráti összejövetel hagyományos magyar ételek társaságában. A jó hangulat a magyar ízek elengedhetetlen kísérője, amelyet szórakoztató programok is kísérnek a repülőtér területén felállított színpadon.
A főzőörömnapra 2016. augusztus 30-án, 12 óráig lehet jelentkezni, a szükséges nevezési lap beküldésével, vagy személyesen a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár első emeleti irodájában.

Reméljük, hogy az örömnap valamennyi perce vidámságot, jókedvet, boldogságot jelent majd minden résztvevőnek, valamennyi kedves vendégnek.