hirdetés

Folytatódik a bíróságon annak a két családnak a pere, amelynek tagjai összeverekedtek egymással két évvel ezelött kaszákkal és balta nyéllel  A családi perpatvarban egy ember meghalt.

kasza 1A vádirat szerint a vádlottak – nők és férfiak is – egymás rokonai, két családból származnak. A két család között hosszabb ideje konfliktus olt, szóban és a Facebook-on is rendszeresen kritizálták egymást addig, míg megállapodtak abban, hogy a két család közötti nézeteltérést az elsőrendű, illetve a XI. r. fiatalkorú vádlott közötti verekedéssel próbálják meg tisztázni.

2015. április 12-én Pécsen egy buszfordulóban, este 22 óra körüli időben találkoztak azért, hogy a két család közötti nézeteltérést rendezzék. A vádlottak a verekedéshez különböző eszközöket (például fejszenyelet, kaszát) tartottak maguknál. A folyamatosan a helyszínre érkező családtagok kölcsönösen bántalmazták egymást a náluk lévő eszközökkel is, majd egyikük egy gáz riasztópisztollyal nem célzott lövést adott le.

A verekedés során az egyik vádlott egy farúddal nagy erejű ütést mért az idő közben elhalálozott másik gyanúsított tarkójára, aminek következtében a sértett térdre rogyott. A II.r. vádlott oldalba rúgta, majd elszaladt a helyszínről. Ekkor az I.r. vádlott a sértetthez lépett és a nála lévő fejszenyéllel, azt két kézzel felemelve két ízben, nagy erővel a sértett fejére lesújtott. A fejbe vert sértett a verekedés során súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a büntetőeljárás során elhalálozott.

A bíróság a tárgyalást szeptember 25-én, hétfőn folytatja a Pécsi Törvényszéken.