hirdetés

Fehérvár polgármestere aggódik a helyiekért. Éppen ezért a következő két hétben a 12 és 13 óra közötti idősávban csak a 65 év felettiek vásárolhatnának a Városi Piacon. Cser Palkovics jó városvezető módjára nem vár senkire s úgy tűnik teszi amit tenni kell.

 

Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság ajánlást fogalmazott meg, hogy március 1-je és 15-e között vásárlási idősávot vezessenek be a Városi Piacon – közölte Cser-Palkovics András Facebook-oldalán. Székesfehérvár polgármestere azt írta, hogy az ajánlás szerint ebben a két hétben, a 12 és 13 óra közötti idősávban csak a 65 év felettiek vásárolhatnának. – Ők a saját belátásuk szerint ezen kívüli időben is mehetnének a piacra, azonban a megjelölt egy órát nekik szeretnénk fenntartani – tette hozzá.

Cser Palkovics László fehérvár polgármestere a döntést azzal indokolta, hogy a járvány legnehezebb időszaka előtt áll az ország a következő két hétben, a fertőzések számának drasztikus emelkedésére számítanak a szakemberek, ezért a lehető legtöbb eszközzel védeni kell a fokozottan veszélyeztetett időseket. A várható bevételkiesés miatt a kereskedőknek 10 százalék kedvezményt biztosítanának a bérleti díjból.

(csákány)