hirdetés

Fagyos napok jönnek
2023-02-05 22:55

Kemény éjszakai fagyokra lehet számítani a napokban de legalább szép napsütéses idők jönnek.  Van ahol mínusz 10 fok is lesz.

Napos, de hideg idő várható a jövő héten az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet.

Hétfőn a napsütést zömmel fátyolfelhők szűrik, de emellett kevés gomolyfelhő is lehet az égen, csapadékra viszont nem számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a keleti és nyugati megyékben még mindig élénk lesz. A csúcshőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű.

Kedden többnyire gyengén felhős idő várható, eső továbbra sem lesz. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután mínusz 2–plusz 3 fokra lehet számítani.

Szerdán többnyire gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül, a szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután mínusz 1–plusz 4 fok valószínű.

Csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. A szél napközben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 0–plusz 5 fok lehet.

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős, illetve fátyolfelhős idő várható, továbbra sem várható eső, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 1-6 fokra lehet számítani.

Szombaton többnyire napos, fátyolfelhős idő várható, csapadék nélkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 2-7 fok valószínű.

Vasárnap többnyire kissé felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 3-8 fok lehet.