hirdetés

Elfoglalták a Lendvay utcai Fidesz-székházat a rabszolgatörvény ellen tüntetők egy csoportja. A helyzet igen feszült volt, de komolyabb atrocitás nem történt. Volt gázspray, dulakodás skandálás tojásdobálás meg hasonlók. A Kossuth téren „robotzsaruk” védik a Parlamentet. A hangulat izgalmas de nagyobb balhé biztos nem lesz.

 

lendvay rabszolga 2Nagy a rendőri készültség a Fidesz-székháznál, megpróbálják kiszorítani a tüntetőket, akik közül többen elkezdtek felmászni az épületre is és bejutottak a székház udvarára. A rendőrök egy ideig nem avatkoztak be, hagyták a békés demonstrálókat. .

A rendőrsorfal gyorsan helyreállt, de a székház erkélyére feljutott két fiatal nő ott maradt egy ideig, aztán lemásztak, a rendőrök pedig visszaengedték őket a tömegbe.

Egy idő után könnygáz is bekerült a  tüntetők közé, mire a tömeg elkezdett oszlani de a rendőrség szerint ezt nem a rendőrség dobta be, hanem egy tüntető.

Előtte a Kossuth tér–Margit híd pesti hídfő–Nyugati–Oktogon–Andrássy út–Hősök tere–Fidesz-székház volt az útvonal, s a tüntetők teljesen megbénították a forgalmat az utakon, miután ma megszavazták a „rabszolgatörvényt” a Fideszes honatyák.

Közben a Kossuth téren is pár ezren tüntetnek. Komolyabb összetűzés a rendőrséggel nem volt. Igaz repültek a tojások, egyéb tárgyak, amit a rendőrök némi gázzal viszonoztak de nagyobb attack nem volt eddig és aligha lesz. Igaz a rendőrök már beöltöztek a robotzsaru cuccba és, ha kell elindulnak a tömeg felé. Erre azonban igen csekély az esély. .

A Parlament elnöke Kövér László szerint az ellenzék ma puccsot csinált. Éppen ezért a legkeményebb szankciókat fogja bevetni a renitens képviselőkkel szemben, sőt további jogkövetkezmények várhatóak.