hirdetés

Sokáig nem élvezte a szabadságot a börtön elől menekülő ex- főrendőr. Porkoláb Zsoltot   az olasz csendőrök kapták el a hétvégén. Mindez várható volt, hisz a 3 évnyi börtönre ítélt ex-zsaru feleségével közösen menekült. az picit érthetetlen miért épp Itáliába.

 

Elfogta vasárnap az olasz csendőrség Porkoláb Zsoltot, a BRFK volt főtisztjét, aki a börtönbüntetése elől menekült. A köddé vált főrendőr hosszú hónapokig sikeresen vált köddé, de úgy tűnik nem volt elég figyelmes. Ráadásul Porkoláb úgy tudjuk a nejével bujkált, mert ő nem beszél a magyaron kívül más nyelvet.

Porkolábot jogerősen három év börtönbüntetést kapott. Ráadásul a BV szinte azonnal megküldte neki a börtönbehívót. Bár Porkoláb súlyos beteg , úgy tudjuk halasztást sem kapott, pedig kért. Igaz van olyan elítélt, aki sokkal súlyosabb ügyben várja a behívóját több mint egy éve, de eddig hozzá sem szóltak.

Porkoláb ellen augusztus 29-én adták ki az európai elfogatóparancsot, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat simán a nyomára akadt, és közölték, hogy Olaszországban van a volt rendőr. Az olasz csendőrség a jó és gyors nemzetközi együttműködésnek köszönhetően szeptember 1-én el is fogta a szökésben lévő ex-zsarut.

Porkoláb a szökéssel kizárta magát a kedvezményekből, így a 3 éves büntetését az utolsó napig ki kell, hogy töltse. Hamarosan pedig kiadják Magyarországnak.