hirdetés

Ma kezdődik az Ormánság-Bőköz Fesztivál, amelyet első alkalommal rendeznek meg Dél-Baranyában, Kémes, Szaporca és Tésenfa településeken. A vasárnapig tartó ingyenes rendezvénysorozat célja, hogy a tájegység kulturális értékeire, építészeti kincseire, népművészetére és gasztronómiájára hívja fel a közönség figyelmét.
bokozfesztA vasárnapig tartó minőségi, hagyományőrző és teremtő rendezvénynek az ormánsági települések mellett a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Ős-Dráva Látogatóközpontja ad otthont. A három falu 23 helyszínén mintegy 60 programot tartanak, hozzávetőlegesen 300 közreműködővel.

A műfaji sokszínűségre törekvő fesztiválon színházi, népzenei, valamint néptánc-előadások, komolyzenei és blueskoncertek, kiállítások, performanszok, filmvetítések, konferenciák és közösségépítő programok várják a résztvevőket.

A fellépők között lesz mások mellett Ferenczi György és a Rackajam, Gryllus Vilmos, Hobo, Pál István Szalonna és bandája és a Pécsi Balett is. A fesztivál egyetlen fizetős programja Varnus Xavér orgonaművész koncertje, amelynek teljes jegybevételét felajánlják a szaporcai református templom 1888-ban készült Angster orgonájának felújításához.
További részletek a www.facebook.com/bokozfeszt oldalon találhatóak.