hirdetés

Bár több ezren jelezték a részvételüket az Oktatási Hivatal elé meghírdetett tüntetésre , a végén azonban alig pár tucatnyian voltak csak. Kínos a közöny.

 

“Közös sírás” elnevezéssel tartottak tüntetést a diákok szombat délután Budapesten, miután sokan panaszkodtak arra, hogy túl nehéz volt az idei matematika érettségi. Petíciót is indítottak az érettségizők, amelyben azt kérik, hogy csökkentsék a ponthatárokat. Pár óra alatt már több ezren írták alá ezt a kezdeményezést, mostanra pedig már több mint 33 ezer aláírás gyűlt össze.

A petíció elindítói és aláírói szerint idén “irreálisan nehéz” feladatok voltak. Azt írták: “Az idei matematika írásbeli nehézsége meghaladja a középszintet, ezért országos szinten szükség van a ponthatárok csökkentésére.”

A pontszámok lejjebb szállítását kérő petíció elindítója szerint egyikük sem felkészületlenül ment érettségizni. A feladatokat gyakorolták az órákon, ismerték a korábbi évek tesztsorait, sokan jártak közülük különórákra. Ehhez képest sok diáknak már az első feladat is komoly gondot okozott, az utolsó feladatok pedig nagyon nehéznek bizonyultak