hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a XI.kerületi fiatal rendőr Baumann Péter halála után fél évvel emléktáblát avatott, a hősi halottja tiszteletére. Baumann főhadnagy halála még most is felkavaró és egyben megdöbbentő eset. Baumann emléke örök.

Pontosan fél év telt el azóta, hogy örökre elveszítettük szeretett kollégánkat, Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot. Hősi halott rendőrünk tiszteletére – szülei és testvére jelenlétében – ma emléktáblát avattunk a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság épületében. Soha nem feledünk, Főhadnagy Úr!
– írták.

Fél évvel ezelőtt gyilkolták meg Baumann Péter rendőrt szolgálatteljesítés közben. A tragédia után a rendőrség hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a korábbi rendőr főtörzsőrmestert, most pedig emléktáblát is avatott a tiszteletére.

Az egész országot megrázta a január 12-én, éjjel történt rendőrgyilkosság, amikor Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját kalapáccsal betörte azért, hogy oda bemenjen. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman megpróbálták megbilincselni a 35 éves férfit, ám az hirtelen a rendőrökre támadt, majd ütésekkel és rúgásokkal próbálta megakadályozni a kényszerintézkedést.

Mint ismeretes az őrjöngő egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mindhárom rendőrt megszúrta. A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán sérült meg, míg a harmadik rendőrt – Baumann Pétert – szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette. A tragédia után a rendőrség hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a korábbi rendőr főtörzsőrmestert.