hirdetés

Újabb otthonban bukkant fel a koronavírus. Azonosították a koronavírust egy dunakeszi bentlakásos magántulajdonban lévő intézmény egyik lakójánál.

 

A magán fenntartású otthonban krónikus pszichiátriai betegségben, Alzheimer-kórban vagy sclerosis multiplexben szenvedő betegek élnek.

A 444.hu portálnak Gyöngyösi Sándor, az otthon vezetője nyilatkozott, aki úgy tudja, hogy az illető beteg tünetmentes, elkülönítették az intézményben. A pozitivitást egy gyorsteszt mutatta ki, jelenleg a PCR-teszt eredményére várnak, ez ma vagy holnap várható. Elmondása szerint addig nem tesztelik a többi lakót, de jelenleg mindenki tünetmentes.

Dióssi Csaba polgármester azt mondta, az információi szerint a lakó nemrég kórházi ellátást kapott, onnan tért vissza az otthonba. De
egyelőre nem tudni, hogy a fertőzés így, vagy más úton jutott be az intézménybe.

Sajnos az ország több idősotthonában is találtak koronavírussal fertőzött betegeket. Így a nagymágocsi Kastélyotthonban Érden, az irgalmasrendek Szent József Otthonában, a budapesti a Pesti úti és Rózsa utcai idősotthonban, valamint a borsodnádasdi otthonban, valamint az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményében. Összesen ezen otthonokból több mint 190 szépkorút vittek kórházba a koronavírus miatt.