hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök szó szerint nagy izgul és drukkol Donald Trumpnak, hogy ő legyen ismét az USA elnöke. Így nem csoda, hogy elhalmozta dicséretekkel az amerikai elnököt a magyar kormányfő. Azt is mondta a Karmelita kolostorban a magyar miniszterelnök, miközben kitüntette a búcsúzó nagykövetet David B.Cornsteint, hogy szorít Trump győzelméért.

 

“Szorítunk Donald Trump amerikai elnök újabb győzelméért és gratulálunk az új amerikai alkotmánybíró megválasztásához” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, amikor kitüntette David B. Cornsteint, az Egyesült Államok távozó budapesti nagykövetét.

A kormányfő a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta az amerikai diplomatának a Karmelita kolostorban – adta hírül az MTI.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Donald Trump megválasztásával és David B. Cornstein érkezésével minden megváltozott, Magyarország nyitottságot, őszinteséget és baráti közeledést érzett az Egyesült Államok részéről. A nagykövet munkájának köszönhetően a magyar-amerikai kapcsolatok ismét régi fényüket idézik – értékelt.

A miniszterelnök gratulált Amy Coney Barrett amerikai alkotmánybíró megválasztáshoz is. Azt mondta: emberemlékezet óta nem történt olyan, hogy a hagyományos amerikai értékeknek ilyen erős többségük lett volna a testületben, Trump ezzel “megmentette a konzervatív Amerikát és belépett a legnagyobb amerikai elnökök közé”.

David B. Cornstein beszédében hangsúlyozta: barátra és partnerre lelt a miniszterelnökben. Orbán Viktor és Donald Trump kapcsolata nagyszerű, nagyon kedvelik egymást – mondta és gratulált a kormányfőnek ahhoz a csapathoz, amelyet összeállított, azt mondta, nagyon jó miniszterek vannak a kormányban. Jó csapat dolgozik az amerikai nagykövetségen is, így együttműködve sokat értek el – vélekedett.

Az amerikai elnökválasztáson már 60 millió szavazó adta le a voksát, az előválasztásban. Trump és Joe Biden között szoros a verseny, sőt a demokraták jelöltje vezet is sok államban jelentős mértékben 8-10%-al. Trumpnak a koronavírus járvány kezelése nem sült el jól, ráadásul a brutális rendőri erőszakok sorozatától sem határolódott el. Azonban sokak szerint Trump lesz mindezek ellenére a befutó. Mi kíváncsian várjuk.

Tény kérdése, hogy Magyarországnak Joe Biden személye igen kényelmetlen lenne, hisz az komoly hátrányokat jelenthetne a jelenlegi kül és gazdaságpolitikánk tekintetében is..

(ajtai)