hirdetés

Komoly csapás érte a magyar tenisz sportot. A sikeres ATP 250-es tornát ugyanis Belgrádban rendezik meg a szervezők. Feltehetőleg a szövetség korábbi vezetésének fura stílusa, az eltűnt állami milliárdok okozta káosz is közrejátszhatott. Köszönjük az ex-elnöknek Szűcs Lajosnak és csapatának.  Jut eszünkbe nagy a csönd a furán eltűnt állami milliárdok kapcsán, amelyeket off shore cégek segedelmével tüntettek el az ex-vezetők. Kíváncsian várjuk lesz-e felelősségre vonás, bár aligha hinnénk, hogy ebből vádemelés lesz.

 

Elköltözik a tavaszi salakpályás férfitenisztorna Budapestről – olvasható az ATP hivatalos honlapján megjelent szerdai közleményben.

Hazánkban 2017 és 2019 között három alkalommal rendezték meg az eseményt, ettől az évtől pedig Belgrád lesz a házigazda. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a tornát.

Sajnos a Magyar Tenisz Szövetség korábbi majdnem profi vezetése nemcsak súlyos milliárdokat tüntetett el, s úszták meg a büntetőjogi felelősségrevonást, de botrányos ténykedésükre a világ is felfigyelt. Így borítékolható volt, hogy az idecsábított nemzetközi tornákat inkább más országokba viszik a szervezők.

Jut eszünkbe nagy a csönd a tenisz szövetségnél furán eltűnt állami milliárdok kapcsán, amelyeket off shore cégek segedelmével tüntettek el. Ami eleve bűncselekmény.  Kíváncsian várjuk lesz-e felelősségre vonás, bár aligha hinnénk, hisz az ex-elnök a Fidesz tagja, így aligha lesz ebből vádemelés, hisz feltehetőleg mindenki vele takarózna. Persze abban is biztosak vagyunk, hogy az állami milliárdok lenyúlását támogatta volna az ex-elnök. Inkább kihasználták a Fideszes politikust, aki vakon megbízott a beosztottjaiban.

A szerb főváros korábban 2009 és 2012 között is rendezett ATP 250-es tornát, kétszer a világelső Novak Djokovics nyert. A Serbia Openre április 19–25. között kerül sor.

(turi)