hirdetés

Október 7-től újra háromnapos borünnepet rendeznek Esztergomban, a Borhíd Fesztivál és Borünnep nemcsak a borbarátok népes tömegeit várja, hanem a koncerteket kedvelő fiatalokat, hiszen ismét a legnagyobbak közül választottak a szervezők.

esztergom-borunnepIdén is felejthetetlen élmények, több mint 20 borász kiállító, több mint 100-féle bor, koncertek, kísérőprogramok és fotókiállítás várja a Borhíd Fesztivál és Borünnep vendégeit október 7. és 9. között Esztergomban a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon. A hagyományőrző szüreti mulatságokkal szemben a Borhíd minden ízében „fiatal”. A korosztály körében népszerű előadókat igyekszik összekapcsolni a második generációs borászokkal is, törekedve arra, hogy a minőségi borfogyasztás a fiatal és közép korosztály körében is egyre népszerűbbé váljon.

Az elmúlt évek sikereit felülmúlva, idén több mint 20 borászat mutatja be kiváló nedűit az ország különböző részeiről. A feltörekvő manufaktúrák mellett nemcsak a szakma környékbeli képviselői (Neszmély, Etyek) mutatkoznak be, de a távolabbi területek (Villány, Szekszárd, Badacsony, Tokaj, Balaton-felvidék, Eger, Csongrád) borait is megkóstolhatják a fesztiválra látogatók.

A bor mellé a hangulatról többek között Bagossy Brothers, Irie Maffia, Balkán Fanatik, Magashegyi Underground, Belga, Fish! és a 30Y is gondoskodik.

Az idei évben az Erzsébet parkban a gyermekek kedvét egy óriási vidámparkkal, a felnőttek hangulatát a STIHL TIMBERSPORTS Seriesnek köszönhetően egy igazán kivételes extrém sport bemutatóval fokozzuk.

A Kis-Duna sétányon a vásári forgatagban Majtényi Kinga BorTárs fotókiállítását nézhetik meg a fesztivál látogatói. A fotók a rendezvény utolsó napján kerülnek árverésre és a befolyt összeget a Vasary Kolos Kórháznak ajánlja fel a művésznő, ezzel példát mutatva a fiataloknak. A kiállítás célja, hogy megmutassa a női szépséget a borral karöltve, hiszen a bor társaságában mindig jól érezzük magunkat.

Mindezek mellett a Kis-Duna sétány gondoskodik a kísérő falatokról, őszi ízekről és a szemet is kényeztető kézműves termékekről.

A rendezvény ingyenes.