hirdetés

Bokros Lajos szerint maga a fasizmus az, ahogy Orbán Viktor reagált az őcsényi esetre. Az őcsényi panziótulajdonos szerint Orbán bűnpártolást követett el.

bokros 3Nem csitulnak a kedélyek az őcsényi eset óta, ahol a falu nagy része fellázadt az ellen, hogy egy panziótulajdonos a magyar állam oltalma alatt álló menekült gyerekeket és családjaikat üdültette volna ingyen a Migration Aid nevű szervezetet segítve. A panzióst halálosan megfenyegették, járművét megrongálták, a helyi polgármester inkább lemondott a megosztottságot látva. 

Orbán Viktor miniszterelnök viszont arról beszélt, mikor megkérdezték az ügyről, hogy semmi kivetnivalót nem lát a falusiak reakciójában. 

Nem akarnak az emberek migránsokat befogadni, nem akarnak az országba és nem akarnak a falujukba. Annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni– mondta el az újságíróknak Tallinnban, egy uniós rendezvényen.

A panziós szerint Orbán ezzel bűnpártolást követett el, erről a HírTV-nek beszélt. 

Azt mondhatom, hogy bűnpártoló sajnos a miniszterelnökünk, mert ez bűn. Aki pártolja, helyesli a bűnt, az bűnpártoló. Én úgy tudom, hogy ezt talán még a törvény bünteti is. Nagyon szomorúnak tartom ezt, és úgy érzem, hogy összeomlott Magyarországon a jogállam. Nem tudni, hogy milyen következmények lesznek ezután, ha elszabadul az erőszak. Szerintem a lelkiismeretébe bele kell néznie a miniszterelnökünknek– mondta el a tévécsatornának.

Bokros Lajos, a Modern Magyarországért párt elnöke a Facebookon fakadt ki kedd délután. 

Szerinte a fasizmus egyértelmű jele, ahogy Orbán reagált a helyzetre. 

Bokros szerint elérkezett hozzánk a fasizmus második szakasza, amikor a kormány már nem egyszerűen gerjeszti az idegengyűlöletet, hanem büszkén visszaigazolja és támogatja a megvadult csőcselék törvénytelen cselekedeteit. Van-e még lejjebb?

Orbán Viktor kormánya lerántotta magáról az utolsó leplet: nemcsak megtűri az általa fűtött gyűlölet uralmát, hanem kifejezetten támogatja azt. Ez maga a fasizmus, mégpedig a javából. – írta többek közt bejegyzésében.