hirdetés

Aki Új Zélandra utazik, annak 6600 forintnyi belépőt kell kifizetnie. A bevételt a természet és a nemzeti örökség védelmére fordítják.

Belépődíjat szed a jövőben Új-Zéland a turistáktól: októbertől 35 új-zélandi dollárt azaz mintegy 6660 forintot kell fizetnie az országba érkezőknek – közölte csütörtökön a környezetvédelemért és turizmusért felelős minisztérium.

Ezáltal évente mintegy 80 millió új-zélandi dollárral (15,2 milliárd forint) gyarapodhat az államkassza. A bevételt a természet és a nemzeti örökség védelmére fordítják.

Új-Zéland természeti és kulturális öröksége idegenforgalmunk és nemzeti identitásunk középpontjában áll. Olyan fenntartható turizmust kell megteremtenünk, amely védi és becsben tartja örökségünket a jövő nemzedékei számára – közölte a tárca illetékese.

A csendes-óceáni szigetállamban mindössze 4,9 millióan élnek, ugyanakkor az elmúlt évben 3,8 millió külföldi turista érkezett az országba. Becslések szerint legkésőbb 2025-re a látogatók éves száma eléri az ötmilliót.
Az utóbbi időben egyre több panasz érkezett arra, hogy az ország infrastruktúrája nincs berendezkedve ilyen sok látogatóra.