hirdetés

Kék lett sok nevezetességünk.Az UNICEF Magyarország felhívására naplemente után kékbe borult számos ikonikus épület a fővárosban és más településeken is a Gyermekjogok Világnapján.

 

A díszkivilágítás a 32 éve elfogadott Gyermekjogi Egyezményre hívja fel a figyelmet, valamint idén arra is, hogy a járványhelyzet kapcsán különösen fontos törődnünk a gyerekek és a fiatalok mentális egészségével, hiszen hétből egy tizenéves mentális betegségben szenved és az elmúlt időszakban sokan mások is megszenvedték a bizonytalanságot, a korlátozásokat és lezárásokat.

Az UNICEF Magyarország a világnapon indította el a Nézz szembe a problémával! című kampányát, hogy ezzel is hangsúlyozza: csak akkor tudunk segíteni a lelki nehézségekkel küzdő fiataloknak, ha a probléma nem tabu, segítséget kérni pedig nem szégyen.

Kék színében tündökölt a Szabadság-szobor, a Puskás Ferenc Aréna, a Budapest Duna Aréna, a Művészetek Palotája, a Magyar Művészeti Akadémia kutatóintézete, a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómja és főkapuja, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Corvinus Egyetem egy-egy épülete, a Hard Rock Café, a Haris Park, a 110 éves Margitszigeti Víztorony, az Akvárium Klub és a Hotel Clark Budapest.

(cst)