hirdetés

Vádat emeltek a tartozása miatt drogfutárnak állt albán ellen. Különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emeltek vádat a napokban egy albán kábítószercsempész ellen – tájékoztatott közleményben csütörtökön a Csongrád Megyei Főügyészség.
drogfogás röszkeAzt írták, hogy a férfi tavaly májusban akart 25 kilogramm marihuánát Magyarországra hozni. A nyomozás kiderítette, hogy a csempész még Albániában kért kölcsön pénzt valakitől, de nem tudta visszaadni, ezért cserébe elvállalta, hogy autóval kábítószert visz Albániából Németországba. Egy barátja autóját kérte kölcsön, és azt odaadta a megbízóinak, akik elrejtették a gépkocsiban a kábítószert. Ezután megkérte az autó tulajdonosát, hogy menjen vele Németországba.

Május 2-án érkeztek Szerbia irányából a röszkei határátkelőre. A gépkocsit a vádlott barátja vezette, míg a vádlott utasként tartózkodott benne. A vámvizsgálatkor a csomagtartóban elhelyezett bőröndökből, valamint az autó hátsó futóműveinek zárt üreges részéből került elő a drog. A férfi előzetes letartóztatásban van, a Szegedi Törvényszék dönt majd az ügyében.