hirdetés

Keményen ekézik a ferences rendi szerzetest. Felkerült egy videó a YouTube-ra, amelyben Böjte Csaba magyarázta gyerekeknek, hogy a Budaházy-per vádlottjai ártatlanul ülnek börtönben, és arra kérte őket, hogy imádkozzanak értük. A felvételt azóta törölték a videó megosztóról. Mint ismeretes a Budaházy-per több vádlottja köztársasági elnöki kegyelemben részesült. Budaházy 17 éves fegyházbüntetését pedig 6 évre csökkentették.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes egy YouTube-ra felkerült videóban magyarázta öt kisgyermeknek, hogy „Budaházy bácsi és az ő baráti köre” ártatlanul ül. Mint fogalmazott, per folyik azért, hogy kimondják az ártatlanságukat.

A gyerekeket arra is megkérte a ferences rendi szerzetes, hogy imádkozzanak értük. „Hogy az igazságszolgáltatás minél hamarabb mondja ki, hogy igen, visszamehetnek az ő családjukhoz, gyermekeikhez, közösségeikhez” – mondta.

Hogy a felvétel mikori, azt nem tudni, de a videómegosztóra az elmúlt napon került fel, és azóta már le is vették.

Nos Böjte atya mondandójával szerintünk nincsen semmi baj, hisz imádkozni valakiért nem bűn, még akkor sem, ha az illető vádlott. Sőt a jogerős ítéletig mindenkit ártatlannak kell tekinteni, igaz ezt úgy tűnik az RTL Klub munkatársai nem igazán tudják, hisz ők kezdték ekézni kimondva kimondatlanul Böjte atyát.

Ráadásul úgy tűnik bizony hite vesztettek is a hírszerkesztőség vezetői, tagjai. Nem is lenne ezzel baj, bárki lehet ateista. Az azonban gond , hogy az RTL Klub vezetősége azaz a hírszerkesztősége sajnos a hatalmát és a nézők befolyásolását is felhasználja Böjte atya ellen, mert az imádkozni mer másik lelki békességéért és családjáért, és mert elmondja egy ügyről a véleményét . Szólás szabadság van nem ? Miért ne tehetné ? Nos az RTL lejárató riportja nem volt gáláns és szép dolog ez. Sajnos az RTL Klub hírszerkesztősége úgy tűnik tele van előítéletekkel.  S emiatt ég az arcunkon a bőr, a legelején a csatorna elindításakor erre ugyanis nem volt példa és precedens sem. Ez fiúk ott a XI.kerületben csak szólunk nem újságírás, persze értjük meg kell felelni Gyurcsány és Dobrev elvárásának, de azért ennyire ne akarjatok már megfelelni. Olvasgassátok már az RTL alapító okiratát, ha tudtok flamandul.

Mint ismert, a vádlottak a 2007–2009-es időszakban követtek el Molotov-koktélos vagy robbantásos támadásokat az akkori kormánypártok, az MSZP és az SZDSZ pártirodájánál és a politikusok otthonánál. Többségük a büntetőeljárásban tagadta a vádakat, de volt a 17 ember között olyan is, aki terhelő vallomást tett saját magára és másokra is. A bíróság az ügyészségnek adott igazat a vádpontok többségében.

Tavaly decemberben Novák Katalin elnöki kegyelemben részesített több embert is. Akkor hét személy esetében eljárási kegyelemről döntött a köztársasági elnök, ezek voltak azok, akiket már az elsőfokú bíróság is felmentett. Idén márciusban újabb tárgyalást tartottak a Fővárosi Ítélőtáblán, ahol több elkövető büntetését csökkentették.