hirdetés

A rendőrség megfejtette az Erdogan káosz okát. A tüntetők voltak. Bár mi nem tudjuk, hogy az M3-as kivezetőjénél vagy a XV.kerületben hol vonultak a tüntetők de keressük őket. HA netán nem lesznek meg az is a tüntetők hibája lesz. Mi azt tapasztaltuk a zárások az M3-as környékén, M0-ásnál katasztrófa volt, a közutak pedig ezt a sok keringő autót nem bírják. Főleg, ha egy diktátor annyira retteg, hogy hermetikusan le is kell zárni mindent. Az ingázók miatt amúgy erdogán nélkül is kritikusak ezen útvonalak délután. Bízunk benne az Észak- Koreai diktátort egyelőre nem hívták meg Budapestre a kormány tagjai, ha igen akkor javasolnánk Felcsútot helyszínnek vagy mondjuk Debrecent, ha már viccelődünk vele mint új fővárossal.

 

A vonulásos rendezvények szervezői eltértek az előzetes útvonaltól, ennek volt köszönhető a csütörtöki budapesti közlekedési káosz – derült ki a rendőrség közleményéből.

A diplomáciai esemény mellett jelentős ráhatással volt a főváros közlekedésére csütörtökön négy, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény is, ezek egy részét a bejelentők nem az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki találkozójának idején a rendőrség korlátozó intézkedéseket vezetett be Budapest egyes területein, hogy a védett személy akadálytalanul és biztonságosan haladhasson a programhelyszínek között. Csécsi Soma alezredes az MTI-nek elmondta: a diplomáciai esemény mellett jelentős hatással volt a főváros közlekedésére csütörtökön négy gyűlés.

Ezek egy részét nem a bejelentésekben és az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le, a rendezők eltértek például a vonulásos rendezvény előre bejelentett útvonalától – mondta a szóvivő. Hozzátette: ebből az is következik, hogy az ezekkel a gyűlésekkel érintett terület kiterjedt, a főváros közlekedésére gyakorolt hatásuk megnövekedett. Mint mondta, a török elnök Budapest közúthálózatának mintegy 94 ezred százalékán közlekedett, és 15 kerületet nem is érintett.

Megjegyezte a rendőrség: a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában csütörtökön Budapesten játszott a Ferencváros-CSZKA Moszkva mérkőzés közlekedésre gyakorolt hatásáról sem szabad elfeledkezni.

Mindez szép és jó csak épp azon utakat érintette igwn durván , M3. M0-ás, amelyen az ingázó dolgozók szoktak hazatérni. Mi legalábbis ebbe csöppentünk bele. Ezen utak amúgy is terheltek minden nap délután, ha egy picit körbenéznének a rendőri vezetők, kéklámpa használata nélkül. Nos, ha mindezt még egy rettegő diktátor miatt lezárjuk jó hosszú időre, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy Budapest beáll és  káosz vagy bábeli zűrzavar lesz az úr.

A tüntetők ezen útvonalakon tehát csak az M3, M0-ás szakasz, nem demonstráltak a mi kutatásaink és tapasztalataink alapján és futball mérkőzés sem volt ezen részen. Lezárás, káosz, össze-vissza az azonban volt bőven.