hirdetés

Magyarország első auditált minőségbiztosított fesztiváljára kerül sor augusztus 6-án és 7-én Tiszafüreden. A város önkormányzata tudatosan keresi azokat a partnereket, akikkel összefogva eredményesen lehet a Tisza-tavi régió turisztikai értékeit megismertetni és megszerettetni a belföldi, illetve külföldi turistákkal – hangsúlyozta a Tisza Balneum Hotelben megrendezett sajtótájékoztatón Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere.

tiszafured_feszt6-orinetpress

A városvezető elmondta, példaértékű ez az együttműködés, amely a Decathlon Tavi Napok 2016 családi szabadidő- és sportfesztivál létrejöttét jellemzi. A rendezvény jól illeszkedik a Tisza-tó fővárosának nyári programkínálatába, amelyből néhányat ki is emelt: 5próba Rióba, Tiszafüredi Halasnapok, Tour d’Opera, a Tisza-tó Vágta. Ez az új fesztivál is ebbe a sorba illeszkedik. Célja, hogy országos jelentőségű, valódi turisztikai vonzerőt jelentsen. A többnapos rendezvény ezért fókuszál a vízi és vízparti sportokra, és mutatja be hazánk második legnagyobb vízfelületének, a Tisza-tónak szépségét.

Nagy Norbert áruház-igazgató, a névadó szponzor képviseletében kiemelte, Magyarország legnagyobb sportáruház lánca örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, mivel fontos küldetésének tekinti az egészséges életmód népszerűsítését. Ennek érdekében a Decathlon Tavi Napok alkalmával a változatos sportprogramokon profi versenyzők is részt vesznek. A nagyközönség számára minden sporteszköz kipróbálható lesz és mindenhez különleges élményeket kapcsolnak! A vízen lesznek sárkányhajók, kenuk, kajakok, SUP-ok, játékos bemutatókat és versenyeket tartanak. A parton strandjátékokat és strandeszközöket is ki lehet majd próbálni a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Virág Tibor sportért felelős alpolgármestere szerint a település szabadidős és sporttevékenységében kiemelt szerep jut a Tisza-tónak. Például a 25 éves City – Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület országosan is elismert utánpótlásbázis, az itt sportoló gyerekek nemzetközileg is jelentős eredményeket érnek el.

Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok azt hangsúlyozta, hogy sikersportág a kajak-kenu. Ez minden esztendőben lemérhető az aranyak, ezüstök, bronzok számában, szinte minden világversenyen az éremtáblázat élén zártak csapataink, és a nyári olimpiai játékokhoz is nagy reményeket fűz a sportág. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetőedzője kiemelte, hogy az első pillanattól kezdve támogatták a tiszafüredi fesztivál létrehozását. A szervezet alapvető célkitűzése, hogy egyre szélesebb legyen az utánpótlásbázis. Arról pedig többször, személyesen is meggyőződött, hogy a Tisza-tavi gyerekek ideális körülmények között és nagy lelkesedéssel dolgoznak.

Patyi Melinda kétszeres világbajnok a rendezvény erősségére mutatott rá. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai koordinátora szerint a fesztivál a család összes tagját megszólítja, ahogy szokták mondani 0–99 éves korig mindenki találhat érdekes és egészséges időtöltést. Lesz sárkányhajózás és vízitúra is, vagyis a szabad strandon kívül, messzebbre is kirándulhatnak az érdeklődők.

Péter Zoltán, a Magyar Szabadidősport Szövetség alelnöke bejelentette, hogy Decathlon Tavi Napok lesz Magyarország első auditált minőségbiztosított családi szabadidő-és sportfesztiválja. Ez a minőségtanúsítvány többek között azt jelenti, hogy törekszenek a sportrendezvény minél kevesebb kockázattal járó lebonyolítására. Az új minőségbiztosítási rendszer például szavatolja, hogy a résztvevők külön tájékoztatást kapnak minden sporttevékenységről, kezdve a bemelegítéstől egészen a végrehajtásig. Figyelik a környezetvédelmi szempontokat és külön mérni fogják a vendégek megelégedettségét is. A szervezők összes vállalásainak teljesülését osztályozzák. Az auditorok ezek alapján fogják a végső minősítést megadni a fesztiválról.

(Forrás, fotó: Orientpress)