hirdetés

Rosszul végződött az év vége egy soproni férfinek, akit alkalmi cimborái kifosztották és össze vissza verték. A sértett örülhet, hogy túlélte a bulizást. Az elkövetők pedig nem sokig örülhettek, mert a TEK jött látott és bilincselt.

 

Alaposan eldurvult december 31-én Sopronban egy szilveszteri buli, aminek az vetett véget, amikor három férfi – a gyanú szerint – gáz- és riasztópisztollyal fenyegette meg majd rabolta ki negyedik társukat, akit össze is vertek. A férfitől pénzét és mobiltelefonját szerezték meg, majd az utcán magára hagyták.

A rendőrség honlapján olvasható beszámoló szerint 2020 december 31-én este 19 óra 41 perckor kaptak bejelentést arról, hogy a soproni Terv utcában egy sérült férfi fekszik az utcán, akiről később, a kórházba szállítás után kiderült, hogy súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrségnek tett vallomása szerint december 31-én két, látásból ismert férfival kezdett inni saját lakhelyén, majd onnan az egyik ismerős lakására mentek, hogy ott folytassák a szilveszteri bulit. Ott viszont „a két férfi nekiesett, fejbe rúgták, ököllel ütötték, majd a földön áthúzták az ingatlan hátsó részéhez, ahol részben levetkőztették őt. Később csatlakozott a verekedőkhöz egy harmadik elkövető is, aki egy fegyverrel megfenyegette a már földön fekvő sértettet, egyszer a levegőbe lőtt, majd a pisztoly markolatával megütötte az arcát.” Ezután vették el a pénzét és a telefonját.

A személyleírás alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége néhány órán belül elfogták B. Zsolt András 30 éves soproni, valamint B. László 29 éves debreceni lakosokat. Kihallgatásuk után azonosították, majd január 1-én elfogták a harmadik elkövetőt, a 36 éves H. Péter László soproni lakost is, akinek lakásán a nyomozók több fegyvert is lefoglaltak.

( Turcsányi)