hirdetés

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2 hónappal meghosszabbította F.Petra előzetes letartóztatását. A gyanúsított politikus a Szolnok Megyei Közgyűlés Fideszes tagja, és a Fideszes honatya Boldog István bizalmasa. A nő így nemcsak a Karácsonyt de az Új Esztendőt is a dutyiban tölti, több társával együtt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy TOP pályázatokat befolyásoltak és fogadtak el kenőpénzeket.

 

A végzés nem végleges. A politikus hölgy és társai a most folyamatban lévő ügyben megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy több Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP) kapcsolatos pályázatnál irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzéseket elnyert vállalkozóktól – mint a pályázatok elbírálásában döntési folyamatra ráhatással bíró hivatalos személy – jogtalan haszonra tett szert.

Boldog István választókörzetének településeit járva több forrás is megerősítette, hogy a most futó TOP-os pályázatok elején, a pályázási szakaszban a kétpói polgármesteri hivatalba rendelte a képviselő Fehér Petrán keresztül a polgármestereket.

Többen úgy írták le az egész helyzetet, mintha orvosi rendelőbe mentek volna: egy polgármester már bent, egy kint, a harmadik településvezető épp végzett, és távozott. F. Petra – elmondásuk szerint – mindenkitől elkérte a telefont, amit egy másik helyiségbe vitt, majd Boldog minden polgármesterrel egyeztetett arról, hogy mire pályázzanak, mit fognak megnyerni, és mi az, amit biztosan nem fognak tudni megnyerni.

Úgy tudjuk, azokat a polgármestereket, akik esetleg mással, máshogy, más összegben pályáztak volna, mint ahogy megmondták nekik, azzal fenyegettek, hogy el lesz kaszálva a pályázatuk.

Azt is több forrásból hallottuk, hogy volt olyan, amikor a cserkeszőlői fürdő termálvizes medencéjében kellett találkozni Boldoggal, aki F. Petrával várta az érkező településvezetőt, hogy egy szál fürdőruhában, nyugodtan – telefonok nélkül – beszélhessék meg, hogyan is kellene a TOP-os pályázatokhoz hozzáállnia a polgármesternek, hogy aztán mindenki jól járjon.

Később kiderült, hogy Nagy Szilárd – sikkasztásért elítélt – exfideszes kengyeli polgármester vádalkuja révén derült fény Boldog István bizalmi körének pályázati üzelmeire.

Kengyel polgármesterét sikkasztásért ítélték el, a saját ügyében enyhébb ítéletért pedig elmondta, hogyan irányították felülről a TOP-os pályázatokat Boldogék.

Az ügyben összesen 5 emberrel szemben alkalmaztak kényszerintézkedést: F. Petrán kívül még három embert letartóztattak, egy pedig nyomkövetőt kapott.