hirdetés

Magyar focisták lettek koronavírusosak. Nemrég a PMCF adott ki egy hivatalos közleményt azzal kapcsolatban, hogy a keret és a stáb több tagja is pozitív koronavírus tesztet produkált. Nem jó hír ez az NB II-es csapatoknak, amelyek többnyire eddig megúszták a koronavírus fertőzéseket.

 

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a média munkatársait, hogy klubunk minden előírást betartva heti rendszerességgel veti alá NB II-es labdarúgóit és a szakmai stáb tagjait SARS-CoV-2-RNA (PCR) teszt elvégzésének. A legutóbbi COVID-vizsgálat eredményeként fény derült arra, hogy négy felnőtt játékosunk és négy stábtagunk is érintetté vált a járványban. A PMFC a hatályos szabályozást maximálisan alkalmazva elkülönítette a pozitív személyeket. – írták.

A korábban érvénybe léptettet protokoll mellett a székházba mindenki csak digitális hőmérővel elvégzett vizsgálat, valamint kézfertőtlenítés után léphet be, és zárt térben szájmaszkot kell viselni. A csapat tagjai külön-külön öltözőben öltözik, és azt követően egyből kimennek a szabadba. A megfelelő intézkedéseket megtettük, a bajnokságot folytatjuk tovább, az NB II-es keret csütörtökön ismét kötelezően előírt COVID-tesztnek veti alá magát, hiszen vasárnap 17:00 órai kezdéssel a Szolnoki MÁV FC vendégeként lépünk pályára a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában. -olvasható a klub által kiadott hivatalos közleményben.

Baranyában egyébként nem a PMFC focistái között kerültek ki az első fertőzöttek, néhány héttel ezelőtt ugyanis a pécsváradi megye I-es gárda több tagjának tesztje lett pozitív.

A focicsapatokat amúgy sem kíméli a vírus: a felcsúti csapatban, de a Győri ETO-nál is volt korábban fertőzött. Sőt az NB I-es Puskás Akadémia is szenvedett a koronavírustól és a nemzetközi kupában így az ifi csapattal álltak ki a felcsúti legények.

Emellett a magyar labdarúgó válogatott keretének összeállítása során is kvázi a koronavírus írta a szabályokat, erről nemrégiben itt írtunk.

(turi)