hirdetés

A Vatikánban tartott szerdai audienciáján apostoli áldásban részesítette Mága Zoltánt Ferenc pápa, aki megköszönte a hegedűművész sok éve tartó, szegényeket segítő karitatív munkáját.

mága szülinapA zenész a magyarok ajándékaként átadott a katolikus egyházfőnek egy pápai címerrel díszített mesterhegedűt és zenekarával mintegy 10 perces rövid koncertet is adott a pápának – közölte a hegedűművész menedzsmentje.

Ferenc pápa a Szent Péter téren tartott audiencián Mága Zoltánt a kiemelt meghívott vendégek között név szerint üdvözölve részesítette apostoli áldásban. A Szentatya arra biztatta a művészt, hogy folytassa tovább azt az utat, amely reményt és bátorítást, segítséget ad az embereknek.

Mága Zoltán pénteken a Római Magyar Akadémián a magyar történelmi egyházak vezetői és a magyar kormány képviselői mellett az EU-tagállamok szakpolitikusai és kormányzati tisztségviselői részére szervezett roma integrációs konferencián is felszólal, majd aznap este szimfonikus zenekarával koncertet ad a római tudományos-kulturális intézetben.