hirdetés

A szexbotrányba keveredett olimpikon polgármester megúszta. A MOB nem vonja meg ugyanis Borkai Zsolt Győr újrázó de már lemondott polgármesterének és ex élsportolójának az életjáradékát.

 

A törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem – ezt reagálta mai ülésén a Magyar Olimpiai Bizottság Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselőjének azon felvetésére, ami Borkai Zsolt életjáradékának megvonását célozta.

Steinmetz Ádám javaslatának az volt a célja, hogy erkölcstelen életvitel alapján is meg lehessen vonni olimpiai életjáradékot ne csak akkor, ha valakit eltélnek jogerősen. Borkai Zsolt esetében mindez az adriai különleges orgia miatt merült fel.

A MOB korábban azzal hárította el az olimpiai járadékról szóló kérdést, hogy erről a sportpolitikáért felelős miniszternek kell döntenie.

Az Emmi akkor azt közölte, hogy csak az veszti el érdemtelenség miatt az életjáradékát, aki büntetett előéletű, büntetőeljárás alatt áll, vagy próbaidőre bocsátották. Nos ez egyenlőre Borkai esetében nyilván nem áll fenn, épp ezért nyújtott be Steinmetz külön javaslatot, amelyet a MOB most a fenti indokok miatt nem támogatott.

Azaz a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt, posztjáról lemondott győri polgármester továbbra is kapja életjáradékát a magyar államtól havonta több mint negyedmillió forintot.