hirdetés

Az időjárási körülmények miatt több úton is korlátozzák a járműforgalmat Mátraalmás és Mátrakeresztes térségében – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A Bakonyban, a 82-es és a 83-as főúton vezettek be korlátozásokat.

havas útSzuha és Mátraalmás között, valamint Mátrakeresztes közelében több mellékutat teljes szélességében lezártak.

Szerdán nagy mennyiségű hó, illetve havas eső hullott, a faágakon felhalmozódott hó és jég következtében faágak szakadtak le és több fa kidőlt, eltorlaszolva mellékutakat és veszélyeztetve a közlekedést. Az időjárási előrejelzések szerint az esti és éjszakai órákban is csapadék és lehűlés, valamint erős szél várható a térségben, ami további balesetveszélyt jelent.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az autósokat, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, járműveikkel fokozott óvatossággal közlekedjenek, a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg sebességüket, továbbá a hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal felszerelt gépkocsival közlekedjenek.

A rendőrség és a helyi polgárőrök megerősített létszámmal, 24 órás szolgálatot látnak el az érintett területeken, és szükség esetén segítséget nyújtanak az ott élőknek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője azt közölte, hogy a télies útviszonyok miatt szerdán kora estétől a rendőrség korlátozta a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik forgalmát a Bakonyban, a 82-es és a 83-as főúton is.

A korlátozást a 82-es főút Zirc és Nyúl közti szakaszán, valamint a 83-as főúton, Városlőd, Farkasgyepű és Bakonyjákó térségében vezették be szerda este hat óra előtt. Hozzátette: az érintett útszakaszokon a személygépkocsik és autóbuszok közlekedése engedélyezett, a korlátozás a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsikra vonatkozik.

A katasztrófavédelem azt közölte, szerda délután Városlőd térségében menetrend szerinti autóbusz és személyautó ütközött, mindkét jármű árokba csúszott. A szóvivő tájékoztatása szerint a buszon utazók közül senki sem sérült meg, mentesítő járattal utaztak tovább, de a személyautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. Ugyanebben az időben Csesznek térségében két tehergépkocsi akadt el a 82-es főúton, ahol a tűzoltók beavatkozását a rossz útviszonyok miatt feltorlódott járművek is nehezítették.