hirdetés

Haladó vagy kezdő bringások számára egyaránt lényeges, hogy a kerékpár megfelelően felszerelt legyen, hiszen ez hozzájárul a biztonságos biciklis közlekedéshez. Bármilyen jellegű tekerésről is legyen szó, kihagyhatatlan alkatrészeknek minősülnek például a kormányzás alkatrészei. A következő pár sorban tehát ezen témakör kiegészítőiről, valamint a kormányvég szerepéről tudhatsz meg többet.

 

Népszerű kerékpáros túraútvonalak

Ha még nem igazán voltál kerékpáros túrán, de érdekes gondolat számodra kétkeréken szelni az utakat, akkor most mutatunk néhány különleges útvonalat neked, amelyeken mindenképpen végig kell gurulnod!

Kezdhetjük mondjuk a Dunakanyar gyönyörű 90 km-es biciklis útvonalával, amely tulajdonképpen Budapesttől Leányfaluig lett kiépítve, onnan pedig a főút visz tovább utunkra. A Duna itt nyújtja a legszebb látványt, sőt, a Visegrádi-hegység és a Pilis vonulatai is káprázatosak.

A kezdők bátran tekerhetnek a Balaton környékén, a komp adata lehetőségek nagyban megkönnyíthetik útjaikat. Ráadásul a 200 km-es távot meg is szakíthatjuk egy-két kellemes fürdőzéssel is.

Milyen kiegészítők tartoznak a kormányzás témakörébe?

Már a kormányzás neve is árulkodó, hiszen azt sugallja, hogy a megfelelő irányban haladunk és kontrolláljuk a kerékpárunkat. Ennek kiteljesedését különböző alkatrészek támogatják. Jó példa erre a kormányszár, ami gyakorlatilag a helyén tartja a kormányt. Vagy ott van a kormánycsapágy hézagoló, illetve a komplett kormány is.

A MaxBike kerékpáros kiegészítői között a Cube márkanévvel is találkozhatsz, ezek tulajdonképpen a kiemelt minőséget testesítik meg a piacon.

Számos kiegészítő sajátos funkciójának köszönhetően támogatja a kerékpározás felhőtlen pillanatait. A kényelmes irányítást a markolat, míg a biztonságos tekerést a tükör biztosítja. De szinte ugyanilyen jelentőséggel bír a kormányszarv, a kormánybandázs vagy a kormányvég is.

A kormányvég szerepe a kerékpározásban

A kormányvég számtalan alkalommal bebizonyította már sokoldalúságát. Ma már számos egyedi designnal ellátott termék segít abban, hogy feltuningold a bringás megjelenésed. Jó példa erre a Pro Ergonomic Dual Density is.

A kormányvég azonban a biztonság kapcsán játszik fontos szerepet a közlekedésben, hiszen használata nem csak a kényelmes vezetést, de a kezünk védelmét is biztosítja az esetleges bukások során. Ráadásul a biciklizés is sokkal egyszerűbb, ha nem csúszkál és bosszant folyton a markolat. Az már csak hab a tortán, hogy borulás esetén földdel sem megy tele a kiegészítő!

Jómagam biztosan nem indulnék el egy hosszabb bicikliútra minőségi kormányvég nélkül! Na és te? Néhány egyszerű eszközzel teljesen felkészülten indulhatsz el!