hirdetés

Szerda estig eleinte a nyugatról benyúló anticiklon, majd egy tőlünk északra elvonuló érintőleges melegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását. A hétvégén pedig akár már havazhat is.
havazasKedd estig délkeleten is szakadozik, csökken a felhőzet, és éjszaka már kevés lesz a felhő, főként a nyugati határnál, az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a főváros környékén ködfoltok kialakulhatnak.
Szerdán eleinte kevesebb lesz a felhő, majd északnyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A többfelé erős, helyenként viharos északi szél éjszakára jelentősen mérséklődik. Szerdán a Kisalföldön megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás ? közölte a meteorológiai szolgálat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 Celsius-fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet, talaj menti fagy több helyen is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 11 és 16 fok között várható.
Csütörtökön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A keleti határnál gyenge eső lehet. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul, néhol délnyugaton talajmenti fagy előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.
Pénteken megnövekszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős lesz az ég. Délutántól több helyen lehet eső, zápor. A nyugati, este már az északnyugati szél erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.
Szombat reggelre csökken a felhőzet, napközben a gomolyfelhők mellett kisüt a nap, este lesz ismét több a felhő. Helyenként valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, az Északi-középhegység szélvédett területein talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.
Vasárnap erősen felhős vagy bolt lesz az ég, egyre többfelé várható eső, zápor. Estétől már szakadozottabb lesz a felhőzet. Kezdetben a délnyugati, estétől az északnyugati szél sokfelé erős, többször viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Az Időkép szerint a 700-1500 m közötti szinteken, vagyis a hegyekben akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, emiatt magasabb hegységeinkben az esőt átmenetileg havas eső, havazás is felválthatja, megmaradó, összefüggő hóréteg azonban várhatóan nem fog kialakulni.