hirdetés

A Bánkitó Fesztivált idén megrendezik. Az eredetileg tervezett 2021. július 8–10. közötti időpontban. Nagy lutri ez, de a szervezők bíznak benne biztonságban lehet majd fesztiválozni és lesz is rá lehetőség.

 

Mindannyian nehéz hónapokon vagyunk túl, de szerencsére a Bánkitó szuper közössége őszinte türelemmel és elfogadással támogatott bennünket. Sajnos a helyzet kiszámíthatatlansága ugyan hátráltatja a tervezést, és bár biztosan még nem lehet tudni, hogy milyen korlátozások lesznek, és milyen formában lesz lehetséges a fesztiválozás, több különböző eshetőségre is megvannak a megfelelő forgatókönyveink – fogalmazott Oláh Kata, a fesztivál ügyvezetője.

A szervezők nem titkolják idén kisebb, házibuli-hangulatot idéző fesztiválra készülnek. A jelenlegi tervek szerint két helyen lesz élő zene, egy helyen pedig elektronikus zenei helyszín lesz. Idén hazai zenekarok biztosítják majd a bulit, míg a színház, civil-kult részlegen régi-új helyszínek lesznek a falu nyilvános tereiben.

Aki szeretne fesztiválozni, jobb lesz, ha siet a jegyvásárlással, ugyanis miután elmaradt a tavalyi fesztivál, sokan döntöttek úgy, hogy áthozzák a jegyüket 2021-re, ezért és a korlátozott kapacitás miatt idén nem terveznek rengeteg jegyet értékesíteni. Bérletet például csak a hírlevél-feliratkozók tudnak majd venni.

(ajtai)