hirdetés

Jöhetnek a külföldi vadászok . A vadásztársaságok fellélegezhetnek lesz bevételük. Leglábbis egy ideig. Jönnek is már szinte özönlenek a külföldi bérvadászok.

 

A kormány enyhített a beutazás feltételein így a külföldi vadászok is jöhetnek, aminek legfőképp a vadásztársaságok örülnek, hisz lesz bevételük. Egy darabig.

A szeptember 1.-ei határzár napján bizony komoly aggodalom vette körül a magyar vadásztársaságokat, hisz épp jön a szezon, és a sok fizetős külföldi vendég beutazása veszélybe került. A magyar vadgazdálkodást ezen bevételek kiesése mondjuk ki haza is vágta volna. Azonban jött az enyhítés.

Fel is lélegeztek ezen cégvezetők és bizony be is indult a külföldi vadászok rhama.

Mivel módosították a jogszabályt, a szeptember ötödikétől életbe lépett rendelkezés szerint már nem csak a V4 országokból, hanem a többi külföldi országokból is érkezhetnek vadászok.

Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy szerintünk ezen bérvadászok sportolók. Így simán jöhettek volna így is két negatív teszttel. Igaz az elriasztotta őket, hogy Magyaroroszágon is kellett volna két tesztet csínálniuk, ami kb 110 ezer plusz költséget jelentett volna nekik és 5 nap karantént.

Az Országos Magyar Vadászkamara még augusztus végén kezdett el lobbizni az Agrárminisztériumnál, hogy a járványhelyzet ellenére engedjék be a külföldi bérvadászokat, mert a külföldi bérvadászokat is érintő beutazási korlátozások miatt az „előttünk álló gímbika szezon egycsapásra kilátástalanná és pénzügyileg tervezhetetlenné vált”.

(cst)