hirdetés

Mégsem lesz muszlim imaközpont Józsefvárosban, úgy tűnik. A kerület vezetősége az épület adásvételét valahogy visszacsinálná, és egyben tájékoztatást kér a Belügyminisztériumtól. A fideszes polgármester és Fradi-alelnök Kocsis Máté visszavásárolná a Gutenberg téri ingatlant, hogy csillapítsa a kedélyeket.
iszlám-blogMint azt korábban beszámoltunk, a VIII. kerületi Gutenberg téren muszlim kulturális központ, többek szerint imaház épül. Az ingatlant egy arab befektető vásárolta meg az önkormányzattól, ám a későbbi rendeltetésről akkor nem esett szó.

A józsefvárosi képviselőtestület mai ülésén tárgyalta az ügyet. Kocsis Máté polgármester azt mondta, Józsefváros önkormányzata levélben kér tájékoztatást a Belügyminisztériumtól, jelent-e a környéken lakók számára bármilyen veszélyt az intézmény.

Amennyiben veszélyesnek ítélik, további intézkedéseket fognak kérni a minisztériumtól, amennyiben nem jelent veszélyt, kulturális központként „fogják fel” az ingatlant, és a vélemények eltérésétől függetlenül elfogadják – tájékoztatott Kocsis.

A polgármester azt is megjegyezte, hogy ha az évekkel ezelőtti értékesítéskor ez a szempont ismert lett volna, mérlegelhették volna az ingatlan sorsát, utólag azonban ezt nem tehetik meg.

Kocsis ugyanakkor azt is bejelentette, hogy az önkormányzat megpróbálja visszavásárolni az ingatlant, ezért vételi ajánlatot tesznek a tulajdonosnak.