hirdetés

Egy évvel a terrortámadás után, november 12-én Sting fellépésével nyit újra a Bataclan. A helyek egy részét a tavalyi mészárlás túlélőinek és az áldozatok hozzátartozóinak tartották fenn. A maradék ezer jegy rekordgyorsasággal, fél órán belül kelt el.

bataclanA megnyitóra kiadott ezer jegyet kevesebb mint félóra alatt elkapkodták – közölte a Lagardere Unlimited Live Entertainment, a szórakozóhely tulajdonosa.

A Bataclanba 1500 vendég fér be, de a helyek egy részét a merényletek túlélőinek és az áldozatok hozzátartozóinak tartották fenn. A koncert egy nappal előzi meg a 2015. november 13-i merényletek évfordulóját, amelyek során 90 ember vesztette életét a szórakozóhelyen.

Az est bevételét a túlélők által létrehozott egyesületeknek ajánlotta fel Sting.

– A Bataclan újranyitásával két fontos feladatunk van: megemlékezni azokról, akik életüket vesztették a tavalyi támadásban, és ünnepelni a zenét és az életet, amit ezt a mitikus koncertterem is képvisel – hangsúlyozta múlt héten internetes oldalán Sting, aki még kezdőként lépett fel először a The Police-szal a Bataclanban.

A nyitókoncert másnapján emléktáblát helyeznek el a Párizs északkeleti részén található klub falán. A megemlékezésen a túlélők és az Eagles of Death Metal amerikai rockzenekar tagjai lesznek jelen, akik a terrortámadás pillanatában koncertet adtak a Bataclanban. Ezt az értesülést a tulajdonosok egyelőre nem erősítették meg.

A Bataclan Párizs egyik legrégebbi és legismertebb könnyűzenei koncertterme a tavalyi támadás óta nem nyitott ki. A tulajdonosok az újranyitás előtt teljesen felújították a szórakozóhelyet.

Közben a német Die Zeit címlapon emlékezik meg a Bataclanban történt terrortámadás áldozatairól: a friss szám borítóját teljes egészében az Eagles of Death Metal tavalyi koncertjére szóló jegy felnagyított másolata fedi.