hirdetés

Veszélyes halőrnek lenni
2023-08-19 20:56

Már halőrnek lenni is életveszélyes munka. Egy 58 éves horgász , aki már nem először bukott meg, a Priszpa-tónál ufojtogatta majd életveszélyesen meg is fenyegette a halőrt, aki ismét hosszú időre akarta eltiltani a pecázástól a renitens horgászt. A keménykedő férfit már egy évre eltiltották a horgászfától, mert ügyeskedett. Feltehetőleg ezt szerette volna megúszni most. Érdekes, hogy a bajai rendőrök a halőrre támadó renitens férfit nem vették őrizetbe.

Egy madarasi halőr tett bejelentést a rendőrségre augusztus 17-én, csütörtökön arról, hogy Madarason a Priszpa-tónál bántalmazta őt egy horgász előző este – számolt be a police.hu az esetről.

A halőr az ismét lebuktatott 58 éves támadót ismét el akarta tiltani a horgászástól és ebből lett a fojtogatás, fenyegetés és bántalmazás. A megtámadott halőr bűne az volt, hogy megint lebuktatta a korábban is ügyeskedő horgászt, most is két bottal várta a halakat, ami tiltott.

A rendőrség még csütörtök este kihallgatta a sértett személyt, aki részletesen beszámolt arról, hogy mi történt a vízparton. Elmondta, hogy tetten ért egy 58 éves férfit, aki annak ellenére, hogy csak egy botra volt engedélye, kettővel próbált horgászni. A férfi azonban nem volt ismeretlen a számára, hiszen korábban egyszer már eljárt ellene, akkor egy évre eltiltást kapott a horgászattól – írja a Pecaverzum.

Elárulta, hogy amikor igazoltatni akarta őt, akkor a férfi tudta, hogy mit csinál, megtámadta a halőrt, majd azt kiabálta: „Többször te engem nem tiltasz el a horgászattól!”

Az agresszív férfi először csak lökdösni kezdte a halőrt, majd végül odáig fajult a dolog, hogy fojtogatni kezdte őt. A rendőrök a bejelentést követően azonnal a bántalmazó keresésébe kezdtek, akit pár órán belül elfogtak.

Az 58 éves madarasi férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként a bajai nyomozók. A halőrre támadó férfit a rendőrök még csak őrizetbe sem vették, ami egy pici picit fura.