hirdetés

Rendhagyó módon lehet most színházba jutni. Aki verset mond, az színházjegyet kap a költészet napján Veszprémben. A szervezők így, mondhatni, rendhagyó és ötletes irodalomórára várják az érdeklődőket Balatonfüreden.

Petofi_Szinhaz_veszprém

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy a költészet napján, április 11-én, versmondásért egy színházjegyet kapnak azok a vállalkozó kedvű nézők, akik elmondanak egy általuk választott verset néhány fős nézőközönség előtt.

Bármelyik műsoron lévő előadásra lehet így jegyet kapni a színházi jegyirodában a költészet napján 10 és 18 óra között – fűzte hozzá.

Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője elmondta, hogy a Kisfaludy Galériában egész délelőtt irodalmi játékkal várják az általános iskolás diákokat, délután pedig verseket és népdalokat ad elő Ferenczi György és a Rackajam együttes.

Rendhagyó irodalomórára várja az érdeklődőket, Szávai Dorottya, a Pannon Egyetem irodalmi docense és vendége, Tóth Krisztina, a Salvatore Quasimodo Költőverseny különdíjasa, József Attila-díjas költő – fűzte hozzá.

A nap zárásaként a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös előadását láthatják a nézők Scherer Péter rendezésében Ady/Petőfi címmel.

(Fotó: vportré)