hirdetés

A természet is produkál posztimpresszionista fajokat ez már tény. Ausztráliában most hét új pókfajt is találtak, amik közül az egyiknek olyan a mintája, mint a híres festőnek Vincent van Goghnak a stílusa.

 

Még mindig van új a tudósoknak és bár sorra számolunk be arról, hogy állatfajok sodródtak a kihalás felé, néha új eddig nem ismert fajok, példányok bukkannak fel. A természet csodás, akár a művészet.

A Daily Mail információi szerint a kenguruk és a rabok szigetén figyelmesek lettek több új pókfajra is, amik közül az egyiknek kifejezetten ismerős a mintája. A posztimpresszionizmus nagymesterének Van Goghnak az egyik művére hasonlít.

Joseph Schubert a Little Desert Nemzeti Parkban találta a Maratus constellatus névre keresztelt pávapókot, ami mindössze 4 mm hosszúságú, szóval alig lehetne észrevenni, ha nem éppen Vincent van Gogh Csillagos éj című festményének motívumait vélnénk felfedezni rajta:

De nem ő az egyetlen újonnan felfedezett pók, hiszen vele együtt összesen hét, különleges kinézettel található alfaj bukkant fel, akik mind nagyjából egy rízsszem méretével bírnak, ráadásul teljesen ártalmatlanok:

A különleges „táncáról” híres faj főleg Ausztráliában található, és az utóbbi 10 évben nagyon sokat fedeztek fel belőlük, konkrétan a jelenleg ismert 74 alfajból 60-at, és valószínűleg a jövőben újabbakat fognak találni.

(Ajtai )