hirdetés

Jósnő a vádlottak padján. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy középkorú nő ellen, aki azt ígérte egy 73 éves idős asszonynak: ha átadja neki az ékszereit, leveszi róluk a rajtuk lévő rontást.

aranyékszerekA vádlott még 2017. szeptemberében sétálgatott a városban, amikor felfigyelt az idős asszonyra, majd beszédbe elegyedett vele – írja az ügyészség honlapján. Leginkább a hölgy egészségi állapotáról érdeklődött, annak okairól, majd az ékszerekre terelődött a szó. A nagylelkűséget színlelő nő felajánlotta, hogy szívesen leveszi a rontást a betegeskedő néni ékszereiről, ami pozitív változást hozhat az egészségi állapotát illetően.

A megtévesztett idős asszony előhozta lakásából féltve őrzött értékeit, amelyek közül a vádlott kiválasztotta az aranyékszereket azzal az indokkal, hogy korlátozott képességei folytán csak a nemesfémből készült tárgyakról tudja levenni a rontást.

A csaló itt még nem állt meg: megígérte a hölgynek, hogy amint hazaér Miskolcra, hozzálát a művelethez, de a gyors eljárás érdekében fizesse ki az utazás költségeit, 3000 forintot.

Az idős nőt több mint 70 ezer forint kár érte, ékszereit pedig a történtek óta nem kapta vissza.