hirdetés

A etikett címke egyik speciálisnak is nevezhető változata a kábeljelölő címke, ami a felhasználási területe miatt nevezhető különlegesnek. Nem alkalmazzuk túl gyakran, csak akkor, ha kifejezetten a vezetékek megkülönböztetésére van szükség. 

A kábeljelölő címkével könnyebben azonosíthatóak a vezetékek

Mikor kell ezt a típusú etikett címkét használni? Vegyük azt a leggyakoribb példát, amikor kábelrengeteg uralja az íróasztalod környékét. Első ránézésre nem tudod megmondani, hogy melyik vezeték melyik eszközhöz – nyomtatóhoz, PC-hez, monitorhoz stb. – tartozik. 

Nem akarod egyenként a vezeték egyik végétől a másikig nyomon követni a kábeleket? Akkor használj te is olyan, az Etikett-Címke-Shop-nál kapható kábeljelölő címkét, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki. Ez a termék ugyanis a kábelkötegek kibogozhatatlan halmazának azonosítását könnyíti meg. 

Mi jellemzi a kábeljelölő etikett címkét?

A kábeljelölő etikett címke önlamináló, a felhasználásával sokkal átláthatóbb, egyszerűbb, biztonságosabb lesz a vezetékek azonosítása és rendszerezése. A körbetekerhető és öntapadó kábeljelölő etikett címke két részből áll. Van egy egy nyomtatható vagy kézzel írható része és egy átlátszó lamináló fólia része, ami fizikai védelmet nyújt.

Előnyei:

 • Hosszú éveken át tartó biztos azonosítást garantál.
 • Egyszerűen nyomtatható.
 • Nagyon könnyen felhelyezhető.
 • Nagyon könnyen eltávolítható.
 • Az átlátszó rész védelmet biztosít a szennyeződésekkel szemben.
 • Erős tapadású ragasztóval rendelkezik – így nem kell attól tartanod, hogy könnyen leválik.
 • Ellenáll a nedvességnek, hiszen extra erős műanyag alapanyagból készül.
 • Ellenáll az olajnak, a vegyszernek, a hőnek és a gyengébb fizikai hatásoknak.
 • Jól viseli a szélsőséges időjárást is.
 • Elérhető mind tekercses, mind íves kivitelben.
 • Tartós jelölést biztosít akár beltéren, akár kültéren.
 • Egyszerűen nyomtatható tekercses címkenyomtatóval.

 

A kábeljelölő etikett címke felhasználási területei

A kábeljelölő címkét számos ágazatban felhasználják – lényegében mindenhol, ahol vezetékeket kell azonosítani. Még belegondolni is rossz, mi lenne, ha a szakemberek nem tudnának eligazodni a vezetékek között. A címke előnye, hogy akár kézzel is feliratozható, de pillanatokon belül megnyomtatható tekercses etikett címkenyomtatóval. Felhelyezve a vezetékre, vissza lehet zárni az önlamináló részt, ami hosszú távon is extra védelmet nyújt a címkén lévő adatoknak. 

Az etikett címke rugalmas alapanyaga lehetővé teszi, hogy sokféle formájú és típusú kábel jelölése megoldhatóvá váljon. Kiválóan ellenáll a hőingadozásnak is – a hőmérsékleti tartomány mínusz 20 foktól, plusz 100 fokig terjed.

 Az íves kivitelű kábeljelölő címke feliratozható A4-es lézernyomtatóval is, de lényeges hogy egy ív csak egyetlen alkalommal tehető a nyomtatóba. Egy menetben 24 kábeljelölő címke készül, és mivel nincs önlaminálás, a nyomat nem kap extra védelmet.

Zavar a kábelek, vezetékek káosza? Akkor teremts rendet köztük kábeljelölő etikett címke használatával!