hirdetés

Újabb súlyos pofont kaptak a SZFE fura urai. Újabb jogot és törvényt sértettek Vidnyánszky emberei, ami elképesztő. Most az oktatási jogok biztosa mondat ki, hogy jogsértő az egyeteme legutóbbi döntése, azaz az oktatás felfüggesztése. Itt az ideje lemondania az amúgy is illegitim vezetésnek ezek után.

 

Az oktatási jogok biztosa szerint jogsértő a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumának az oktatást felfüggesztő döntése — közölte a hallgatói kommunikációs szolgálat a távirati irodával. Az egyetemet fenntartó kuratórium november 6-án döntött arról, hogy a tanév 2021. február 1-től folytatható az intézményben. Több hallgató és oktató emiatt Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordult.

A biztos a jelentésében kezdeményezte, hogy a kuratórium “haladéktalanul vonja vissza a jogsértő, törvényes alapot nélkülöző döntését”.

Jelentésében az oktatási jogok biztosa úgy fogalmaz, hogy nincs olyan törvényes cél és felhatalmazás, amely szerint a fenntartó felfüggesztheti vagy szüneteltetheti az oktatást.

Aáry-Tamás jelentésében rámutat arra, hogy míg a világjárvány idején valamennyi döntéshozói szinten azon dolgoznak, hogy a megváltozott körülmények között is folytatódhasson az oktatás az óvodától az egyetemig, “eközben az alapítvány kuratóriuma megtiltja az oktatás folytatását az egyetemen”.

(csákány)