hirdetés

Nem jött össze a SZFE diákjainak a lejáratása és bűnözővé kiáltása, hiába bízott ebben az egyetem fura ura és vezetése. HIába jelentették fel a békés diákokat újabb font kapott Vidnyánszky és a honvédségtől lízingelt kancellárja. A BRFK szerint nem volt bűncselekmény, hogy Szarka Gábort nem engedték be az épületbe a diákok.

 

Bár biztos örült volna sok érintett, hogyha sikerült volna a SZFE diákjait bűnözőnek nevezni, lejáratni, mert nem engedték be az illegitim vezetést az egyetemi épületekbe és mertek ezen diákok nem hajlongani, vagy épp szőnyeget gurítani például Szarka ex-ezredes elé, vagy épp mert jó csinovnyikként nem bólogattak a diákok. Ellent mondtak egy olyan vezetésnek, akik ezt nem ismerik, nem szoktak hozzá. Főleg, ha az a katonaságtól lett leigazolva és bár ott is illik bizonyos dolgokra nemet mondani, de ezt ott sokan nem merik megtenni.

Mint ismeretes.A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja október 8-án próbált meg bejutni az intézmény Vas utcai épületébe, ám a tiltakozó diákok sorfalat alkottak és útját állták. Emiatt a sok jó túlbuzgó megfelelési kényszerrel küzdő ember feljelentést tett, ezzel is segítvén Vidnyánszkyékat. Csak az volt a baj, hogy ezen bolsevik feljelentő módszerrel élő személyek a jogot sem ismerik. A történtek miatt három magánszemély tett feljelentést személyi szabadság megsértése és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) ugyanakkor azt közölte, hogy bűncselekmény hiányában mindegyik feljelentést elutasították. Így nyomozás sem indult az ügyben, mivel a hatóságok már azelőtt kizárták a törvénysértést, hogy a felderítés elindult volna.

Vidnyánszkyék így ismét kaptak egy nagy pofont. Az elsőt a Fővárosi Ítélőtábla adta pár napja, hisz kiderült a sztrájk törvényes volt az egyetemen.

(ajtai)