hirdetés

Ősszel indul a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Programjának harmadik évada, amelyben az NKA 625 millió forinttal támogatja a hazai könnyűzenét – írja a kultura.hu. Már megjelentek az első pályázatok, amelyek a karrierjük elején álló vagy külföldi turnéra készülő zenekaroknak, valamint a fővároson kívüli és a határon túli kluboknak szólnak. A pályázatokat augusztus 1-ig és 31-ig lehet leadni.

cseh tamás prorgam

A Cseh Tamás Program megvalósításáért felelős kollégium már kiírta a jövő évadra szóló pályázatokat. Több programra lehet pályázni: az egyik a pályakezdő előadóknak szól, akik az elnyert támogatást klipek, stúdiófelvételek készítésére, vagy turnék és fellépések szervezésére fordíthatják. Előreláthatólag 25 zenekart választ ki a szakmai zsűri a jelentkezők közül. Mielőtt döntenének, élőben is meghallgatják a pályázó zenekarokat. Egy másik programra azok a zenekarok jelentkezhetnek, amelyek külföldi turnéra készülnek. Az induló tehetségek és a külföldi turnéra készülők számára a leadási határidő augusztus 1. éjfél.

A harmadik program a Klubtámogatói program. Ide olyan Budapesten kívüli, valamint Magyarországgal szomszédos országok magyar lakta területein működő klubok, művelődési intézmények jelentkezhetnek, amelyek magyar együttesek és előadók fellépéseit támogatnák, ha nyernének a pályázaton. A pályázat benyújtási határideje augusztus 31. éjfél.

A részletes pályázati kiírások megtekinthetők a Cseh Tamás Program és az NKA oldalán. A pályázatok elbírálására várhatóan 2016 őszén kerül sor.