hirdetés

Tovább bonyolódik a magát erővel megvédő fóti ügyeletes doki kálváriája. Nem elég, hogy elgyepálta egy beteg házaspár, nemrég kiteregették múltbéli vélt viselt dolgait is, s még mindig nincs vége a lejáratásának. Most nem dolgozhat amíg a vizsgálatok tartanak ami legfőképp a betegeknek nem jó, hisz most egy orvossal kevesebb látja el a körzetet az amúgy is hiányos területen.

 

Úgy tudjuk a munkáltatója ugyan nem indít fegyelmi eljárást dr. Lestár Ferenc ellen, mégis felfüggesztették állásából.A dokit határozatlan időre felfüggesztették.

Ezzel nincs is olyan nagy gond, hisz tartanak a vizsgálatok, azaz belefér. Azonban a betegek isszák meg ennek a levét, hisz kevés az ügyeletes doki akárcsak a háziorvos.

Azonban a doki meghurcoltatásának it még nincs vége.

Most épp azzal ekézik, hogy 2009 óta nincs működési engedélye, ami azt jelenti, hogy az esetleges szakmai felelősséget a feletteseinek kell vállalnia helyette. KOrábban pedig attól volt hangos a sajtó, hogy a doki máshol is viselkedett már erőszakosan. Mindezt pedig csak azért mert a doki megvédte magát a rátámadt dühös és erőszakos betegektől, akik még az életveszélyes fenyegetéstől sem riadtak vissza.

A fóti ügyeletünkön történt dulakodással kapcsolatban a rendelkezésünkre álló információk, továbbá munkavállalónk meghallgatása után nem látjuk okát fegyelmi eljárás indításának. Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban. Ezen eljárás alakulását cégünk figyelemmel kíséri, és természetesen az eredménynek megfelelően jár el a későbbiekben – írta a testépítő doktor ügyében a munkáltatója.

Hozzátették: valamennyi hozzájuk beérkező panaszt 30 napon belül kivizsgálnak, az eredményről pedig a bejelentőt is értesítik. Adatbázisuk szerint dr. Lestár az elmúlt két évben orvosszakmai hibát nem követett el, a Magyar Orvosi Kamara pedig a céget a munkavállalóval kapcsolatos etikai vizsgálattal nem kereste meg.

Mint ismeretes, múlt hét szombaton a fóti orvosi rendelőben egy házaspár rátámadt az éppen ügyeletesként dolgozó dr. Lestár Ferencre. A verekedés egészen a parkolóig folytatódott, ahol kisebb földharc is kialakult az orvos és a családfő között. A dühöngő férj végül pórul járt koponyasérülést szenvedett.

(cs)