hirdetés

Vasárnap kora este rengetegen érkeztek a velemi Stirling-villába, ahol betegsége óta először jelent meg nyilvánosan a színészlegenda.
töröcsik velemBudapest és Pély után Velemben is díszpolgári címet kapott a kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő. Törőcsik Mari a 70-es években vett házat a Vas megyei kisközségben, ahol éveken át élt férjével, Maár Gyulával és gyermekeikkel. Az utóbbi évtizedekben a vakációt töltötték a házban, ami a Kossuth-díjas rendező 2013-ban bekövetkezett halála után egy ideig üresen állt.

Törőcsik Mari 2017 év elején került kórházba Budapesten, majd miután kiengedték, elutazott Velembe, hogy ott kapjon újra erőre. Onnan azonban a szombathelyi kórházba került, ahol egy éven át folyamatosan ápolták.A színésznő idén januárban térhetett haza imádott falujába, ahol sikerült megerősödnie.

Olyannyira, hogy vasárnap este először jelent meg nyilvánosan a településen található egykori Stirling-villában (Velemi alkotóház), ami pár száz méterre található az otthonától.

Budapest és Pély után most Velemtől kapom meg a díszpolgári címet és tényleg nagyon boldog vagyok. Ez a kis település rengeteget adott nekem a mögöttem álló évtizedekben, és én szívből remélem, hogy méltó voltam, vagyok és leszek az itt élők szeretetére – mondta Törőcsik Mari, aki biztos benne, hogy a Kőszegi-hegyek sokat segítettek abban, hogy fölépült.