hirdetés

Valami nem stimmel az akkugyárban. Nyomozni kezdett a rendőrség, miután többtucatnyian rosszul lettek néhány napja az épülő iváncsai akkumulátorgyárban. A Szabad Európa szerint ismeretlen anyag kerülhetett a levegőbe, és ezt belélegezték az ott tartózkodó személyek.

Az esemény hétfőn az épülő iváncsai akkumulátorgyár Elektród nevű részlegében történt – értesült a Szabad Európa. Információi szerint valamilyen anyag került a levegőbe, amit több tucatnyian belélegeztek, és rosszul lettek tőle: hánytak és hasmenésük volt, többeknek kiütéseik is lettek. A lap úgy tudja, védőruha nélkül dolgoztak az emberek, többek között olyan nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel – ezt követően lettek rosszul.

Az érintetteket a gyár vezetői orvosi kivizsgálásra küldték. Szigorú hírzárlatot rendeltek el az eset kapcsán a cégnél.

Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke kérdésükre elmondta, ők is tájékozódnak az ügyben, egyelőre annyi információjuk van, hogy valami rendellenesség biztosan történt.

Az információkat a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, ők is a jártak a gyárnál. Megkeresésükre azt írták:

„Az említett ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat eljárást. A folyamatban lévő büntetőeljárásról – az eljárás jelenlegi szakaszában – nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni.”