hirdetés

Rekordáron, 1,55 millió euróért, azaz 479 millió forintért kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala – számolt be róla a hétvégén a BBC News.

tintinAz eredeti kép, amelyet a belga szerző, Georges Remi, művésznevén Herge rajzolt kínai tintával, a Felfedezők a Holdon című képregényből származik. A rajzokon Tintin, kis fehér kutyája és Haddock kapitány látható, amint űrruhában sétálnak a Holdon és a Földet nézik.

Az Artcurial aukciósház közleménye szerint az 50 centiméterszer 35 centiméteres képregényoldalért kifizetett 1,55 millió eurós ár rekordot jelent a korábbi Herge-rajzok tekintetében.

A lapot egy európai gyűjtő vásárolta meg a szombati aukción. Eredetileg 700-900 ezer eurót (216-278 millió forintot) vártak az eladásától.

Herge egyik legfontosabb háború utáni korszakából származik a rajz, olyan színvonalú, akár a Tintin Tibetben vagy A Castafiore smaragd – mondta el Eric Leroy, az Artcurial képregényszakértője.

Tintin a valaha megalkotott a leghíresebb képregényhősök közé tartozik. A ma is népszerű ifjú riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el.